Nieuws

Supermarkten Ede mogen ook komende zondagen langer open

Supermarkten in de gemeente Ede mogen de komende twee zondagen, 29 maart en 5 april, langer open vanwege het coronavirus. Winkeliers die dat willen, kunnen een aanvraag indienen bij de gemeente. Er geldt wel één voorwaarde. © ANP.
EDE - Supermarkten in de gemeente Ede mogen de komende twee zondagen, 29 maart en 5 april, langer open vanwege het coronavirus. Winkeliers die dat willen, kunnen een aanvraag indienen bij de gemeente. Er geldt wel één voorwaarde.
De verlenging van de openingstijden wordt alleen toegestaan 'wanneer supermarkten zien dat dit in verband met de crisissituatie noodzakelijk is', staat in een persbericht van de gemeente. 'Deze uitzondering geldt ook voor supermarkten in de buitendorpen.'
Afgelopen zondag mochten de winkels ook al langer open. Nu is besloten deze maatregel te verlengen. 

Tot 22.00 uur open

Normaal gesproken mogen supermarkten in Ede Stad op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur open zijn. Dat wordt nu bij uitzondering verlengd van 6.00 tot 22.00 uur. Overigens bepaalt een supermarkt zelf of deze gebruik wil maken van de verruiming.

Spreiden

De maatregel is genomen om het winkelende publiek zoveel mogelijk te spreiden, zodat het minder druk is in winkels en eventuele overdracht van het coronavirus wordt voorkomen.
Supermarkten in heel Nederland moeten ervoor zorgen dat klanten minstens anderhalve meter afstand van elkaar houden.
Als het nodig is, moeten ze te toegang tot de winkel beperken. 'De naleving van deze regels zal de gemeente ook deze zondagen actief handhaven', staat in het persbericht van de gemeente Ede. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.