Nieuws

Asbest vrijgekomen bij brand op gemeentewerf in Beuningen

Op een gemeentewerf aan de Van Heemstraweg in Beuningen heeft woensdag enige tijd brand gewoed. De vlammen sloegen uit het dak en twee tankwagens gingen ter plaatse om de brand te doven. Bij de brand kwam asbest vrij. © Toine Peerenboom / MultiBeeld Media
BEUNINGEN - Op een gemeentewerf aan de Van Heemstraweg in Beuningen heeft woensdag enige tijd brand gewoed. De vlammen sloegen uit het dak en twee tankwagens gingen ter plaatse om de brand te doven. Bij de brand kwam asbest vrij.
De Veiligheidsregio schaalde op naar middelbrand, maar slaagde erin de vlammen te doven. Van het pand is niets meer over: de laatste stukken worden uit elkaar gehaald zodat er geen nieuwe brand kan oplaaien. 
Naast de verloren gegane gemeentewerf staat een brandweerkazerne. Die heeft volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio geen schade opgelopen. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk. 
Bij de brand is niemand gewond geraakt, maar kwam wel asbest vrij. Een woordvoerder zegt dat er asbest vrijgekomen is bij de brand. 'Het verspreidingsgebied is in dit geval het eigen terrein en dat van de buren. Medewerkers zijn nu bezig dat op te ruimen. In samenwerking met de gemeente en de omgevingsdienst treedt er een protocol in werking.' 
Bekijk hier de beelden:
Uitslaande brand op gemeentewerf Beuningen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!