Nieuws

Wat vind jij: Een diploma is dit schooljaar net zoveel waard als andere jaren

De centrale eindexamens gaan dit jaar niet door. Scholen moeten daarom op basis van de schoolexamens gaan beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. Maar is een diploma dit jaar dan net zoveel waard als een diploma behaald met een centraal eindexamen? © ANP
ARNHEM - De centrale eindexamens gaan dit jaar niet door. Scholen moeten daarom op basis van de schoolexamens gaan beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. Maar is een diploma dit jaar dan net zoveel waard als een diploma behaald met een centraal eindexamen?
Minister Slob benadrukte dinsdag in zijn toespraak dat middelbare scholieren een volwaardig diploma krijgen. 'Ik wil tegen middelbare scholieren zeggen dat ik goed besef dat dit voor hen een onzekere tijd is', zei hij. De laatste keer dat de eindexamens niet door konden gaan was tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1945.
Leerlingen die alle schoolexamens met succes afronden, kunnen na de zomer gewoon naar het mbo, de hogeschool of de universiteit. Ben je gezakt? Dan komt er een mogelijkheid om te herkansen.
Wij zijn benieuwd hoe de Gelderlanders tegen deze maatregel aankijken. Laat het ons weten en stem!
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!