Nieuws

'Jongeren nemen gedragsregels niet serieus', politie schrijft vijf boetes uit

Een oproep van de politie aan inwoners van Westervoort en Duiven om het coronavirus serieus te nemen, is niet door iedereen gehoord. Er zijn inmiddels vijf personen bekeurd omdat zij zich op verboden terrein bevonden, meldt de politie. © Pixabay
DUIVEN - Een oproep van de politie aan inwoners van Westervoort en Duiven om het coronavirus serieus te nemen, is niet door iedereen gehoord. Er zijn inmiddels vijf personen bekeurd omdat zij zich op verboden terrein bevonden, meldt de politie.
Om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, mogen mensen niet meer samenkomen en moeten ze anderhalve meter afstand houden. De politie zag zondag al dat niet iedereen de gedragsregels naleefde.
Op Facebook werd een foto van een volle voetbalkooi in Duiven geplaatst. 'Maar we zijn op tal van plaatsen geweest waar men geen afstand hield tot elkaar', klonk het.
De tekst gaat verder onder de foto:
Een oproep van de politie aan inwoners van Westervoort en Duiven om het coronavirus serieus te nemen, is niet door iedereen gehoord. Er zijn inmiddels vijf personen bekeurd omdat zij zich op verboden terrein bevonden, meldt de politie. © Politie Duiven (zondag op Facebook
Vooral in voetbalkooien en op voetbalvelden waren grote groepen jongeren dicht op elkaar aanwezig. De kooien zijn inmiddels afgesloten en de controles door de toezichthouders en politie opgevoerd.
'De tijd van waarschuwen is voorbij', schrijft de politie nu. Inmiddels zijn vijf mensen in Duiven en Westervoort bekeurd omdat ze zich op verboden terrein bevonden. Zij kregen een boete van 104 euro.
De politie zegt te blijven controleren en vraagt inwoners nogmaals om hun 'gezonde verstand te gebruiken'. In Nijmegen werden zondagmiddag al vijf bekeuringen uitgedeeld aan mensen die zich ondanks een verbod toch op sportvelden in de gemeente bevonden. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!