Nieuws

Infoavond aanpak A2 Deil-Vught via internet

DEIL - De informatie-avonden over de veranderingen aan de A2 tussen Deil en Vught gaan gewoon door, maar dan via internet. De bijeenkomsten die dinsdag-en donderdagavond in Zaltbommel en Den Bosch gehouden zouden worden, zijn door de coronamaatregelen omgezet in websessies.
De A2 dreigt tussen de knooppunten Deil en Vught uit te groeien tot één van de grootste fileknelpunten van het land. Om de doorstroming te verbeteren, wordt de snelweg aangepakt. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft daarvoor 570 miljoen euro uitgetrokken. 

Snelweg verbreden

Er zijn vier mogelijke oplossingen, die tijdens de internetsessies worden toegelicht. Deelnemers kunnen daarna door virtueel hand opsteken hun vragen stellen. Drie plannen zijn gericht op het verbreden van de snelweg naar 2x4 rijstroken of 2x5 rijstroken. In het vierde plan moeten deskundigen op zoek naar oplossingen waarbij er geen extra asfalt wordt aangelegd. 

Eerste sessie had veel belangstelling

De eerste internet sessie op dinsdagavond werd door bijna 70 belangstellende bekeken. Een uur later bij de tweede sessie waren dat er nog eens 50. Er werd eerst 20 minuten uitleg gegeven over de vier alternatieven. Daarna werden er vragen beantwoord. De vragen spitsten zich vooral toe op de veranderingen bij Waardenburg en Empel in Brabant. Bij de sessie werd het duidelijk dat er in de toekomst ook nog variaties tussen de vier alternatieven mogelijk zijn.

Dit najaar besluit minister

Ondanks de coronacrisis denkt omgevingsmanager Gert Sanders van het project A2 Deil-Vught dat de planning nog steeds haalbaar is. De minister van Infrastructuur zou dan dit najaar een voorkeursoplossing kiezen. 'Maar het is natuurlijk ook afwachten hoe de coronacrisis zich verder ontwikkelt'.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!