Nieuws

'Coronahoester' uit Zutphen voorgeleid bij rechter-commissaris

Een 46-jarige man uit Zutphen moet vrezen voor een straf omdat hij onlangs in de richting van agenten zou hebben gehoest. Hij wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, meldt het Openbaar Ministerie. © ANP (ter illustratie
ZUTPHEN - Een 46-jarige man uit Zutphen moet vrezen voor een straf omdat hij onlangs in de richting van agenten zou hebben gehoest. Hij wordt dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, meldt het Openbaar Ministerie.
De verdachte zou ook iets over ziektes of corona hebben geroepen richting de agenten. Een 32-jarige man uit Biddinghuizen en 43-jarige man uit Borne moeten voor vergelijkbare vergrijpen voor de rechter verschijnen. De man uit Borne zou afgelopen weekend in Almelo 'fuck corona' hebben geroepen en toen een agent hebben bespuugd.

'Lik-op-stukaanpak'

Het OM stuurt daarbij aan op een snelrechtzitting. 'Hier past een lik-op-stukaanpak', klinkt het.
Vorige week kregen al drie andere verdachten een straf opgelegd via het supersnelrecht. De rechtbanken in Utrecht en Den Haag legden een werkstraf van 40 uur en celstraffen van vier tot tien weken op.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!