Nieuws

Van McCartney tot Bevrijdingsfestivals: door deze evenementen kan een streep

De nieuwe maatregelen van het kabinet hebben grote consequenties voor evenementen, festivals en concerten in Gelderland. Tot 1 juni mogen er geen bijeenkomsten worden georganiseerd en er is geen ondergrens. Hier een overzicht van de grootste evenementen. © ANP
De nieuwe maatregelen van het kabinet hebben grote consequenties voor evenementen, festivals en concerten in Gelderland. Tot 1 juni mogen er geen bijeenkomsten worden georganiseerd en er is geen ondergrens. Hier een overzicht van de grootste evenementen.

1. Paul McCartney

Op 29 mei staat Paul McCartney op de agenda, maar door alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni gaat een streep. Concertorganisatie Mojo laat weten dat het naar een alternatieve datum later in het jaar zoekt.

2. Koningsdagfeesten

Alle Koningsdagfeesten staan op de helling. Over iets meer dan een maand is het al Koningsdag, dat lijkt volstrekt onhaalbaar met de maatregelen. Dat zou ook een afgelasting van KingSize in Arnhem betekenen.

3. Bevrijdingsfestivals

Dat geldt natuurlijk ook voor de bevrijdingsfestivals zoals die in Wageningen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei kan nog niet reageren. 'Wij weten dit net 2,5 minuut. Daar kunnen we nog niet op reageren', aldus een woordvoerder.

4. Emporium

Sinds 2005 wordt bij Wijchen dancefestival Emporium georganiseerd. Dit jaar stond het festival voor eind mei op de planning. De organisatie heeft razendsnel gehandeld en het festival verplaatst naar volgend jaar. De kaartjes blijven geldig.

5. Marikenloop

Naast concerten zijn er natuurlijk ook veel sportwedstrijden waar waarschijnlijk een streep doorheen kan. Zoals de Marikenloop. Die staat gepland voor 17 mei.

6. Concerten Doornroosje

In april en mei staan in Doornroosje in Nijmegen tientallen concerten gepland; van Suzan en Freek tot Roosbeef en Eefje de Visser en Clouseau. Overigens wilde premier Rutte nog niet zeggen dat de horeca ook tot 1 juni dicht moet blijven, maar veel concerten lijken onhoudbaar.

7. Normaal

Olderwets høken op Hemelvaartsdag. Maar dat gaat niet door. Net als McCartney wordt het concert van Normaal georganiseerd door Mojo, en dus zoekt de organisatie ook hier naar een alternatieve datum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!