Nieuws

'Over apothekers hoor je niets', medewerkers Eerbeek in zonnetje gezet

Gea van Buren verrast dochter Rowena.
'Ze verdienen het echt, niet alleen mijn dochter Rowena, ook haar collega's, die meiden werken echt heel hard.' Met die oproep vroeg Gea van Buren via Omroep Gelderland een verrassingspakket aan voor de apotheekmedewerkers in Eerbeek. © Omroep Gelderland
EERBEEK - 'Ze verdienen het echt, niet alleen mijn dochter Rowena, ook haar collega's, die meiden werken echt heel hard.' Met die oproep vroeg Gea van Buren via Omroep Gelderland een verrassingspakket aan voor de apotheekmedewerkers in Eerbeek.
'Alle mensen in de zorg worden in het zonnetje gezet, maar over de apothekers hoor je niets', zegt Gea, vlak voordat ze haar dochter gaat verrassen. 'Die meiden beginnen 's ochtends om 6.00 uur en werken vaak door tot laat in de avond om alles rond te krijgen.' 
Volgens Gea is er een enorme run op medicijnen ontstaan, omdat mensen bang zijn voor een medicijntekort. 'Als ze 's avonds thuiskomt moet ze ook nog haar twee kinderen lesgeven, ik vind echt dat ze dit verdiend.'

Verrassing

En dus toog Gea samen met verslaggever Frank Oosterwegel en een tas vol verrassingen naar de apotheek in Eerbeek om daar haar werkende dochter te overvallen en het Omroep Gelderland-verrassingspakket te overhandigen.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
'Over apothekers hoor je niets', medewerkers Eerbeek in zonnetje gezet
Omroep Gelderland is een actie gestart om alle mensen die in deze onzekere, zorgelijke tijden gewoon door moeten werken, in het zonnetje te zetten. 'Wie verdient in deze onzekere tijden door het coronavirus een cadeautje voor het goede werk dat ze doen?' Elke dag op radio en televisie wordt er iemand verrast.
Het platform Gelderland helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen. In tijden van het coronavirus zetten veel Gelderlanders elkaar te vrijwillig te laten helpen. Elke werkdag om 17.20 uur worden er hulpvragen beantwoord in de Gelderland helpt Q&A. Kijk ook op onze speciale Facebookgroep Coronahulp Gelderland helpt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!