Nieuws

81 nieuwe corona-besmettingen in Gelderland, Nijmegen telt meeste patiënten

Het aantal mensen in Gelderland dat positief is getest op corona is gestegen naar 502. In de afgelopen 24 uur zijn er 81 nieuwe gevallen bijgekomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. © ANP
Het aantal mensen in Gelderland dat positief is getest op corona is gestegen naar 502. In de afgelopen 24 uur zijn er 81 nieuwe gevallen bijgekomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.
Besmettingen worden vooral nog vastgesteld bij mensen die in ziekenhuizen worden opgenomen en bij zorgverleners, die sneller worden getest. Het werkelijke aantal ligt hoger, maar hoeveel is niet bekend.
Nijmegen telt momenteel de meeste geregistreerde corona-besmettingen in Gelderland, dat zijn er 79. Daarna volgen Berg en Dal, Overbetuwe, Apeldoorn en Ede.
Het coronavirus heeft inmiddels 213 levens geëist in Nederland. De afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 34 nieuwe meldingen over sterfgevallen. Het is niet bekend hoeveel mensen uit Gelderland door het virus zijn overleden.
In totaal zijn er in Nederland nu 4749 mensen positief getest op corona, 545 meer dan een dag eerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!