Nieuws

Sprookje doelman Verrips kan definitief doorgaan

Het sprookje van Michael Verrips in de grootste competitie van de wereld kan definitief doorgang vinden. De Velpse doelman vertrok deze zomer van KV Mechelen naar Sheffield United, maar de Belgische club vond dat de transfer niet geldig was. Nu hebben beide clubs alsnog een akkoord bereikt over de overgang. © ANP
VELP - Het sprookje van Michael Verrips in de grootste competitie van de wereld kan definitief doorgang vinden. De Velpse doelman vertrok deze zomer van KV Mechelen naar Sheffield United, maar de Belgische club vond dat de transfer niet geldig was. Nu hebben beide clubs alsnog een akkoord bereikt over de overgang.
Verrips zei in juli zijn contract eenzijdig op bij KV Mechelen. Hij stelde dat hij daar rechtmatig weg kon, vanwege de misstanden bij de Belgische club. KV Mechelen werd vorig seizoen namelijk schuldig bevonden aan matchfixing.
Verrips tekende vervolgens een contract bij Sheffield United, dat uitkomt in de Engelse Premier League. De Belgische club pikte dat niet en stapte naar de wereldvoetbalbond FIFA om de transfer tegen te houden.
'Daarnaast werd ook de rechter ingeschakeld om dit geschil te beslechten', zo meldt KV Mechelen op haar website. De clubs bleven in gesprek en zijn nu tot een uitkomst gekomen. Welke uitkomst dat is, melden de partijen niet.

Debuut

Verrips maakte begin dit jaar al zijn debuut voor Sheffield United. Hij kreeg een basisplaats in de FA Cup tegen laagvlieger AFC Fylde, maar raakte in die wedstrijd direct geblesseerd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!