Nieuws

Even geen corona: dit gebeurde er nog meer in Gelderland

Het coronavirus beheerst het nieuws. Maar er gebeurt natuurlijk nog veel meer in Gelderland. Wij zetten iedere dag een aantal berichten voor je op een rij die niets te maken hebben met het virus. © Wim Arp
Het coronavirus beheerst het nieuws. Maar er gebeurt natuurlijk nog veel meer in Gelderland. Wij zetten iedere dag een aantal berichten voor je op een rij die niets te maken hebben met het virus.

Tunahan Kuzu stopt als partijleider DENK, Farid Azarkan nieuwe fractievoorzitter

Foto: ANP
Tunahan Kuzu stopt als partijleider van DENK. Hij draagt het fractievoorzitterschap over aan Farid Azarkan uit Culemborg. Die bedankt zijn partijgenoot voor alles wat hij voor DENK heeft gedaan. 'Het was en is een immense prestatie die je geleverd hebt.'
Lees hier het hele verhaal: Kuzu stopt als partijleider DENK

Onderzoek naar bombardementen Doetinchem?

Foto: Omroep Gelderland
Burgemeester Mark Boumans wil onderzoek doen naar de bombardementen op Doetinchem aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op 19, 21 en 23 maart gooiden de geallieerden bommen op de binnenstad. Meer dan honderd inwoners verloren het leven. De oude binnenstad werd totaal verwoest. Nog steeds is niet duidelijk waarom de geallieerden de stad zo zwaar bombardeerden.

Marike uit Zutphen raapt wekelijks werfvuil op

Foto: Omroep Gelderland
Geen Landelijke Opschoondag deze zondag. Maar er zijn mensen die deze dag eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Marike Knaapen uit Zutphen gaat namelijk wekelijks op pad met haar prikker om haar buurt een stukje schoner te maken.

Glimmende metselbij voor het eerst gespot in ons land, in Renkum

Foto: Wim Arp
Goed nieuws voor de echte natuurliefhebbers. In Renkum is een bijzondere bijensoort gespot: de glimmende metselbij. Dat meldt Nature Today zaterdag. Daarmee staat de bijenteller in Nederland op 362 soorten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!