Nieuws

Kuzu stopt als partijleider DENK, Azarkan nieuwe fractievoorzitter

Farid Azarkan (l) en Tunahan Kuzu.
Tunahan Kuzu stopt als partijleider van DENK. Hij draagt het fractievoorzitterschap over aan Farid Azarkan uit Culemborg. Die bedankt zijn partijgenoot voor alles wat hij voor DENK heeft gedaan. 'Het was en is een immense prestatie die je geleverd hebt.' © archief ANP
CULEMBORG - Tunahan Kuzu stopt als partijleider van DENK. Hij draagt het fractievoorzitterschap over aan Farid Azarkan uit Culemborg. Die bedankt zijn partijgenoot voor alles wat hij voor DENK heeft gedaan. 'Het was en is een immense prestatie die je geleverd hebt.'
Kuzu zegt op zijn Facebookpagina dat hij zijn partijleden een jaar geleden al heeft verteld dat hij niet beschikbaar is als lijsttrekker bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen.
De reden voor zijn aftreden is de impact die zijn werk voor DENK heeft op zijn persoonlijke leven. 'Wanneer mensen mij vroegen of ik het leuk vond in de politiek, was mijn antwoord altijd: leuk is anders, maar belangrijk is het wel', schrijft Kuzu op Facebook. 

Kuzu stapt in 2021 uit de politiek

Om zijn partij de ruimte te geven voor de zoektocht naar een nieuwe lijsttrekker, heeft Kuzu het politiek leiderschap en het fractievoorzitterschap neergelegd.
'De verantwoordelijkheid voor het fractievoorzitterschap zal ik overdragen aan Farid Azarkan. De procedure voor het presenteren van een nieuwe lijsttrekker ligt bij het landelijk bestuur. Wel zal ik mijn werk als Tweede Kamerlid voort blijven zetten', aldus de politicus.
Na de verkiezingen in maart volgend jaar stapt Kuzu helemaal uit de politiek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!