Nieuws

Energiebedrijf speurt naar nieuwe plek voor zonnepark Echteld

Energiebedrijf Vattenfall zoekt langs de A15 bij Echteld naar een alternatieve plek voor een gepland zonnepark. Het bedrijf doet dat naar eigen zeggen als reactie op kritiek van lokale partijen en van omwonenden op eerdere plannen. © Omroep Gelderland
ECHTELD - Energiebedrijf Vattenfall zoekt langs de A15 bij Echteld naar een alternatieve plek voor een gepland zonnepark. Het bedrijf doet dat naar eigen zeggen als reactie op kritiek van lokale partijen en van omwonenden op eerdere plannen.
De gemeente Neder-Betuwe gaf vorig jaar toestemming voor de bouw van vijf zonneparken in de gemeente. Bij elkaar beslaan de parken een oppervlakte van 20 hectare. Een van de voorgestelde locaties lag aan de Brenksestraat in Echteld, bij restaurant De Duikenburg.
Formele instemming van de gemeenteraad was voor de plannen niet nodig. Toch hoort Vattenfall kritiek van lokale partijen en omwonenden op de plannen. Die kwam naar voren tijdens informatieavonden. 'Draagvlak is voor ons belangrijk', zegt  een woordvoerder van Vattenfall. Volgens het bedrijf zijn er in de omgeving voldoende alternatieven.
Tijdens de informatieavonden bleek er wél draagvlak te zijn voor de zonneweide die Vattenfall wil bouwen in het gebied tussen de spoorstraat en de A15 in Echteld. Het bedrijf heeft daarom voor dit project inmiddels een vergunningsaanvraag ingediend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!