Nieuws

Vijftig Canadezen afgezegd: Bevrijdingsfestival in Apeldoorn gaat niet door

De Streetparade /
Het Canadees Bevrijdingsfestival in Apeldoorn op 9 en 10 mei gaat niet door vanwege het coronavirus. Er zouden vijftig Canadese veteranen naar de Veluwse stad komen. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Het Canadees Bevrijdingsfestival in Apeldoorn op 9 en 10 mei gaat niet door vanwege het coronavirus. Er zouden vijftig Canadese veteranen naar de Veluwse stad komen.
Voorzitter Anita Menninga baalt wel van de afgelasting. 'Het bestuur weet dat dit een zeer zware teleurstelling is voor iedereen die zich zo geweldig heeft ingespannen om alle festiviteiten tot een indrukwekkend geheel te maken. Dit betekent beslist niet dat alle werk voor niets is geweest. Integendeel, we streven ernaar om het Canadees Bevrijdingsfestival in mei 2021 te laten plaatsvinden.'
Het vijfjaarlijkse festival op het voorterrein van Paleis Het Loo wordt sinds 1985 gehouden. Het paradepaardje van het festival was de Royal Apeldoorn Taptoe, waar verschillende muziekkorpsen zouden optreden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!