Nieuws

Digitale informatiebijeenkomst zonnepark Groenlo

Informatiebijeenkomsten zijn voorlopig nog taboe, maar dat betekent niet dat je elkaar niet meer kunt informeren. De Achterhoekse energiemaatschappij Agem heeft een alternatieve oplossing bedacht. Aanstaande woensdag komen belangstellenden niet samen in een zalencentrum, maar worden de plannen online gezet en kunnen allerlei vragen gesteld worden. © Omroep Gelderland
GROENLO - Informatiebijeenkomsten zijn voorlopig nog taboe, maar dat betekent niet dat je elkaar niet meer kunt informeren. De Achterhoekse energiemaatschappij Agem heeft een alternatieve oplossing bedacht. Aanstaande woensdag komen belangstellenden niet samen in een zalencentrum, maar worden de plannen online gezet en kunnen allerlei vragen gesteld worden.
De digitale bijeenkomst gaat over de komst van Zonnepark De Zomereiken. Sunvest en Agem willen aan de rand van Groenlo een zonnepark bouwen waar voldoende stroom wordt opgewekt om drieduizend woningen van stroom te voorzien. Om draagvlak te creëren wil Agem dat direct omwonenden kunnen meedenken. Dat zou tijdens een inloopbijeenkomst gebeuren, maar gebeurt nu dus online.
Woensdag om 19.30 uur komt de presentatie online te staan op de website van Agem. Via een live chatverbinding is het mogelijk per onderwerp vragen te stellen aan experts.