Nieuws

Nieuw handboek Achterhoeks boerenleven

H.W. Heuvel
Het wordt wel beschouwd als hét boek over de Achterhoek: 'Oud-Achterhoeksch boerenleven' van historicus meester Hendrik Willem Heuvel. Sinds vrijdag is een herziene uitgave te koop: 'Oolde, mijn Oolde'.
DOETINCHEM - Het wordt wel beschouwd als hét boek over de Achterhoek: 'Oud-Achterhoeksch boerenleven' van historicus meester Hendrik Willem Heuvel. Sinds vrijdag is een herziene uitgave te koop: 'Oolde, mijn Oolde'.
In het boek beschrijft Heuvel het plattelandsleven van zijn jeugd, bezien door de ogen van een twaalfjarige jongen. Allerlei facetten uit het boerenleven komen aan bod: de werkzaamheden en gewoonten van elke dag, het familieleven, de buurt, de volksgewoonten en feesten.
De nieuwe uitgave heet 'Oolde, mijn Oolde' en is ontleend aan een uitroep van Heuvel en heeft betrekking op de geliefde buurtschap Oolde bij Laren (Gelderland) waar hij opgroeide.
In de nieuwe versie staat een biografie van onderwijzer, streekhistoricus en volkskundige Heuvel. Daarnaast wordt in 2500 voetnoten meer verteld over onder meer topografische en kerkhistorische bijzonderheden. Het nieuwe boek zou groots gepresenteerd worden, maar door de coronacrisis is het boek per direct te koop.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!