Nieuws

KIJK TERUG | Koning Willem-Alexander spreekt het volk toe in de coronacrisis

ARNHEM - Koning Willem-Alexander spreekt vrijdagavond om 19.00 uur het land via televisie toe vanwege de huidige coronacrisis. Dat is live te volgen via Omroep Gelderland. De laatste keer dat de koning dat op deze manier deed, was bij de ramp van vlucht MH17 in 2014.
Zijn moeder prinses Beatrix, die van 1980 tot en met 2013 koningin van Nederland was, deed dat in haar regeerperiode slechts één keer. Dat was in 2009, na de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn. Juliana deed dat als koningin in 1953 via de radio tijdens de Watersnoodramp.
Maandag hield minister-president Mark Rutte al een toespraak voor nationale televisie. Hij werd daarmee de eerste premier sinds Joop den Uyl in de jaren zeventig de natie toesprak gedurende de oliecrisis. Vrijdagmiddag noemde Rutte de corona-uitbraak nog de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog, groter dan de oliecrisis. 'Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt', zei hij bij de wekelijkse persvragen.
Kijk hier de toespraak van koning Willem-Alexander terug:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!