Nieuws

Spoedkap afstervende bomen langs de N819 tussen Aalten en Dinxperlo

De kap van de bomen langs de N819.
De provincie Gelderland is sinds woensdag bezig met de kap van vijftien bomen langs de N819 (Dinxperlosestraatweg) tussen Aalten en Dinxperlo. De Amerikaanse eiken en beuken zijn aan het afsterven en daarom is er sprake van een spoedklus. © Omroep Gelderland
AALTEN - De provincie Gelderland is sinds woensdag bezig met de kap van vijftien bomen langs de N819 (Dinxperlosestraatweg) tussen Aalten en Dinxperlo. De Amerikaanse eiken en beuken zijn aan het afsterven en daarom is er sprake van een spoedklus.
De bomen vormen namelijk een gevaar voor de verkeersveiligheid. Als gevolg van het afsterven kunnen er takken afbreken en zouden er zelfs bomen kunnen omvallen, vandaar dat de provincie er haast mee maakte en de kap bij de gemeente Aalten heeft gemeld. De provincie heeft een wettelijke zorgplicht voor een verkeersveilige weg.
Er is woensdag een begin gemaakt met de kap van de bomen en de provincie verwacht de klus donderdag of uiterlijk vrijdag te hebben geklaard. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!