Nieuws

Hertenkamp Epe krijgt mogelijk edelherten

Het hertenkamp in Epe krijgt mogelijk edelherten. Inwoners konden de afgelopen maand kiezen uit drie ideeën voor het gebied rond het hertenkamp. Een grote meerderheid koos voor het plan van Episch Centrum. © Omroep Gelderland
EPE - Het hertenkamp in Epe krijgt mogelijk edelherten. Inwoners konden de afgelopen maand kiezen uit drie ideeën voor het gebied rond het hertenkamp. Een grote meerderheid koos voor het plan van Episch Centrum.
In de plannen van Episch Centrum wordt de verblijfplaats van de herten uitgebreid met het stuk bos dat erachter ligt. Daardoor zouden de dieren in het hertenkamp een natuurlijke schuilplek hebben. Daarnaast moeten de damherten, die nu in het kamp te vinden zijn, plaatsmaken voor edelherten. De stal van het hertenkamp moet volgens het plan worden omgetoverd tot informatiecentrum. 
Volgens de gemeente Epe sluit dit plan het beste aan bij de toetsingscriteria en belangen van de omwonenden, ondernemers en belangenorganisaties. De gemeente gaat nu met de indieners van het idee om de tafel om het plan uit te werken. 
Afgelopen voorjaar vroeg de gemeente aan inwoners om ideeën voor het hertenkamp te presenteren. Drie plannen werden gepresenteerd waaruit gestemd kon worden. Er kwamen 460 reacties binnen en bijna 80% stemde voor het plan van Episch Centrum.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!