Nieuws

Arnhemmer cel in voor in hals steken met kapotte fles

Een 31-jarige man uit Arnhem moet 2,5 jaar de cel in omdat hij heeft een man uit Velp met een kapotte fles in de hals gestoken. Daarnaast heeft hij ook een scooter gestolen. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Een 31-jarige man uit Arnhem moet 2,5 jaar de cel in omdat hij heeft een man uit Velp met een kapotte fles in de hals gestoken. Daarnaast heeft hij ook een scooter gestolen.
In november 2019 kregen de Arnhemmer en de man uit Velp ruzie vlakbij de Spar aan het Willemsplein in Arnhem. Buiten sloeg de man een fles kapot en stak daarmee de Velpernaar in zijn hals. Daarna stal hij een scooter om weg te komen, meerdere getuigen zagen dat. Enkele dagen later meldde de dader zich vrijwillig bij de politie. 
Het slachtoffer liep bij de steekpartij verwondingen op aan zijn linkerwang en kaak. Volgens letseldeskundigen zit de halsslagader in de buurt van de verwondingen, als die geraakt zou zijn had het slachtoffer kunnen overlijden. 
De advocaat van de Arnhemmer zei dat de dader uit noodweer handelde, maar de rechtbank gaat daar niet in mee. Uit camerabeelden van de Spar blijkt namelijk dat de man zelf de confrontatie met het slachtoffer opzocht. De rechtbank noemt het steken in de hals een doelgerichte actie. 
De man moet ook nog een schadevergoeding van 2.500 euro aan het slachtoffer betalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!