Nieuws

Twee jaar cel, maar geen tbs voor ontucht met vijf minderjarige meisjes

Een 20-jarige man uit Neede moet twee jaar de cel in voor het plegen van ontucht met vijf minderjarige meisjes. De rechtbank legt geen tbs-maatregel op, terwijl dat wél de eis was van het Openbaar Ministerie (OM). © Pixabay
NEEDE - Een 20-jarige man uit Neede moet twee jaar de cel in voor het plegen van ontucht met vijf minderjarige meisjes. De rechtbank legt geen tbs-maatregel op, terwijl dat wél de eis was van het Openbaar Ministerie (OM).
Tijdens de rechtszaak voerde de advocaat van de man meerdere redenen aan waarom de man geen ontucht zou hebben gepleegd. De rechtbank gaat daarin niet mee, want er was een aanzienlijk leeftijdsverschil tussen de meisjes en de man. De meisjes waren tussen de 13 en 15 jaar en de man was tussen de 18 en 19 jaar oud. De man wist volgens de rechtbank steeds hoe oud de meisjes waren. 
Het OM vervolgde de 20-jarige man voor ontucht met zeven meisjes, maar de rechtbank acht het ontucht met twee meisjes niet voldoende bewezen. Daarom volgt ook geen tbs. Wel krijgt hij nog een jaar voorwaardelijke celstraf.

Schadevergoeding

Ook moet de man zich laten behandelen en mag hij geen alcohol en drugs gebruiken. Tot slot moet hij ook een schadevergoeding van ongeveer 2000 euro betalen aan de meisjes.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!