Nieuws

Anderhalve meter? Geen 'social distancing' op markt in Nunspeet

Markt Nunspeet
Terwijl de landelijke richtlijn is om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden, gebeurt dat niet op de weekmarkt in Nunspeet. 'Social distancing', nodig om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is dus nog niet overal een begrip. © Melvin Bakker, RTV Nunspeet
NUNSPEET - Terwijl de landelijke richtlijn is om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden, gebeurt dat niet op de weekmarkt in Nunspeet. 'Social distancing', nodig om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is dus nog niet overal een begrip.
Heel veel evenementen zijn afgelast en sportaccomodaties zijn gesloten, maar veel weekmarkten op de Veluwe gaan gewoon door. Het is rustiger dan ooit, maar niet iedereen trekt zich evenveel aan van de roep om afstand te houden van elkaar.
Vooral bij de bloemenkraam en de kippenboer is het druk. Mensen staan bij de kraam te wachten, en daar lijkt het alsof de coronacrisis niet bestaat. Ook wethouders doen er hun boodschappen, zoals eigenlijk altijd.

Social distancing

'Social distancing' is volgens experts hét belangrijkste middel om de coronacrisis te beteugelen. Het kan de uitbraak niet stoppen, maar wel vertragen. Je doet het dus niet voor jezelf, maar om te voorkomen dat anderen ziek worden en dat er geen plek meer is op de intensive care. Daarom klinkt het dringende advies alleen naar buiten te gaan als het echt nodig is, bijvoorbeeld voor werk of boodschappen. En als even kan, dus anderhalve meter afstand houden van anderen.
Deze video van de NOS legt het goed uit: