Nieuws

VIDEO | Gelderland applaudisseert voor zorgmedewerkers

Op vele plaatsen in de provincie is dinsdagavond gehoor gegeven aan de oproep om drie minuten te applaudisseren voor zorgmedewerkers in het hele land. Onder de hashtag #klapcoronadewerelduit werd de oproep de voorbije dagen al massaal verspreid. En met succes. © ANP
EPE - Op vele plaatsen in de provincie is dinsdagavond gehoor gegeven aan de oproep om drie minuten te applaudisseren voor zorgmedewerkers in het hele land. Onder de hashtag #klapcoronadewerelduit werd de oproep de voorbije dagen al massaal verspreid. En met succes.
Vanuit veel locaties in Gelderland werden video's ingestuurd van klappende mensen. Zij steken met hun massa-applaus alle medewerkers in de zorg een hart onder de riem. Medewerkers die gezamenlijk in de frontlinie staan om coronapatiënten te behandelen en te verzorgen en verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan.
Het applaus in Nederland werd opgestart in navolging van onder meer Spanje en Italië. Ook daar namen burgers de moeite minutenlang te applaudisseren voor medewerkers in de zorg.
Gelderland applaudisseert voor zorgmedewerkers

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!