Nieuws

Auto als wapen: dolle bestuurder moet jaar de cel in

Een 24-jarige Nijmegenaar heeft een gevangenisstraf van één jaar opgelegd gekregen, omdat hij tot drie keer toe doelbewust op een persoon inreed met zijn auto. Dat deed hij onder invloed van lachgas. © Waldie Rutten / 112Nieuwsgroep
ARNHEM - Een 24-jarige Nijmegenaar heeft een gevangenisstraf van één jaar opgelegd gekregen, omdat hij tot drie keer toe doelbewust op een persoon inreed met zijn auto. Dat deed hij onder invloed van lachgas.
Op 6 oktober 2019 reed de man onder invloed van lachgas meermaals met verhoogde snelheid in op het slachtoffer. De man zette zijn auto in als wapen, oordeelde de rechtbank. Reden voor de aanval was een ruzie tussen de man en het slachtoffer. 

'Niet gewond was puur toeval'

Volgens de rechtbank was het 'puur toeval' dat het slachtoffer niet ernstig gewond raakte. Door het rijgedrag van de Nijmegenaar zijn twee lantaarnpalen vernield en is een muur van een gebouw ontzet. De man is veroordeeld voor vernieling en poging tot zware mishandeling. Naast de gevangenisstraf mag hij ook een jaar niet achter het stuur plaatsnemen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!