Nieuws

Jeugd-tbs voor jongen die moeder neerstak

Tekening: Nicole van den Hout
Een achttienjarige Nijmegenaar die vorig jaar zijn moeder neerstak krijgt jeugd-tbs opgelegd. Hij probeerde in september 2019 zijn moeder om het leven te brengen door haar meerdere keren in het hoofd te steken met een mes.
ARNHEM - Een achttienjarige Nijmegenaar die vorig jaar zijn moeder neerstak krijgt jeugd-tbs opgelegd. Hij probeerde in september 2019 zijn moeder om het leven te brengen door haar meerdere keren in het hoofd te steken met een mes.
De vrouw overleefde de aanval, maar is nog niet hersteld. Zo kan ze haar handen niet goed gebruiken. 
Tijdens de zitting bleek dat de Nijmegenaar op de bewuste avond een stem in zijn hoofd hoorde. Kill your mother, zei die stem, waarop de jongen zijn fiets pakte, naar zijn moeder reed en op haar in begon te steken. 

Autisme, ADHD en psychose

Er is geen gevangenisstraf tegen de jongen geëist en ook niet opgelegd. Deskundigen concludeerden dat hij tijdens het misdrijf volledig ontoerekeningsvatbaar was. Hij lijdt aan autisme, ADHD en verkeerde in een psychose. Volgens de rechtbank moet hij langdurig behandeld worden aan zijn stoornissen, omdat de kans op herhaling anders te hoog is. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!