Nieuws

Culemborg heeft bijna een nieuwe wethouder

Het gemeentehuis van Culemborg.
Culemborg heeft een gegadigde gevonden voor de wethouderspost, die vacant was geraakt door het vrijwillige vertrek van CDA-wethouder Simon Buwalda. Het gaat om Sascha Baggerman, oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. © Google
CULEMBORG - Culemborg heeft een gegadigde gevonden voor de wethouderspost, die vacant was geraakt door het vrijwillige vertrek van CDA-wethouder Simon Buwalda. Het gaat om Sascha Baggerman, oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland.
In Culemborg moet zij onder meer de portefeuille Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugdzorg krijgen. Dat is een sector, waar Baggerman naar eigen zeggen wel bekend mee is.
Na haar bestuursfunctie in Noord-Holland was de 43-jarige Baggerman eigenaar van een eigen adviesbureau. Daarna werd zij senior-adviseur sociaal domein bij een ander bureau. Bij haar installatie als gedeputeerde in 2007 gold Baggerman als jongste gedeputeerde ooit in Noord-Holland.

Partijlidmaatschap niet nodig

Hoewel het lidmaatschap van een politieke partij voor de gemeenteraad van Culemborg geen vereiste was om als wethouder te worden voorgedragen, is Baggerman van PvdA-huize. De gemeenteraad beslist waarschijnlijk begin april over de aanstelling van de nieuwe wethouder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!