Gemeente Nunspeet

Gemeentelijke belastingen in Nunspeet even 'on hold'

Met het oog op de coronacrisis die momenteel speelt, heeft de gemeente Nunspeet het opleggen van aanslagen toeristenbelasting uitgesteld. Daarnaast zijn er uitstelmogelijkheden voor de betaling van gemeentelijke belastingen voor ondernemers en zzp’ers. © ANP
NUNSPEET - Met het oog op de coronacrisis die momenteel speelt, heeft de gemeente Nunspeet het opleggen van aanslagen toeristenbelasting uitgesteld. Daarnaast zijn er uitstelmogelijkheden voor de betaling van gemeentelijke belastingen voor ondernemers en zzp’ers.
De aanslagen toeristenbelasting 2019 worden minimaal twee maanden uitgesteld. Deze zouden eind maart worden opgelegd, maar in verband met de coronacrisis is dat opgeschort. De voorlopige aanslagen toeristenbelasting 2020 zouden in juni komen, maar worden ook later opgelegd. Ook de hoogte (normaal 90 procent) wordt nader bekeken.

Ondernemers

Ondernemers en zzp'ers die problemen voorzien met het voldoen aan hun betalingsverplichtingen aan gemeentelijke belastingen, veelal voor eind maart, worden opgeroepen zich te melden bij de gemeente. Dat kan via invordering@nunspeet.nl.
In het bericht kan de ondernemer/zzp'er om uitstel van betaling vragen en uitleggen hoe men door de uitbraak van corona niet tijdig aan de betalingsverplichting kan voldoen. De gemeente Nunspeet zal coulant omgaan met uitstel van betaling en betalingsregelingen voor deze groepen.