Nieuws

Wat vind jij van Rutte na zijn toespraak?

Premier Rutte heeft maandagavond in een rechtstreekse toespraak alle Nederlanders opgeroepen om alert te blijven, aanwijzingen van de overheid op te volgen én een beetje op elkaar te letten. Wat vind jij van zijn speech? © NOS
Premier Rutte heeft maandagavond in een rechtstreekse toespraak alle Nederlanders opgeroepen om alert te blijven, aanwijzingen van de overheid op te volgen én een beetje op elkaar te letten. Wat vind jij van zijn speech?
In zijn toespraak vanuit het Torentje in Den Haag kondigde Rutte geen nieuwe coronamaatregelen aan. Hij legde wel uit wat het doel van de overheid is: het coronavirus ‘maximaal controleren’. Dat betekent volgens de premier dat het virus zich ‘beheerst zal verspreiden’ over de bevolking.
'Er is geen eenvoudige of snelle uitweg uit deze zeer moeilijke situatie. De realiteit is ook dat de komende tijd een groot deel van de Nederlandse bevolking met het virus besmet zal raken.'
Het is heel uitzonderlijk dat de premier het volk toespreekt. Hij heeft dat nooit gedaan, zijn voorganger ook niet. We moeten daarvoor terug naar 1973. Joop den Uyl sprak toen tijdens de oliecrisis.
Heb je de speech van Mark Rutte gemist? Bekijk hem hieronder terug (de tekst gaat verder onder de video):
Wat vind jij van Rutte na deze toespraak?
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!