Gemeente West Maas en Waal

West Maas en Waal zet 'eerste juridische stappen' tegen granuliet

De gemeente West Maas en Waal heeft maandag actie ondernomen wegens het storten van granuliet in de plas Over de Maas. Het gemeentebestuur is al langer boos over de gang van zaken. © Omroep Gelderland
DREUMEL - De gemeente West Maas en Waal heeft maandag actie ondernomen wegens het storten van granuliet in de plas Over de Maas. Het gemeentebestuur is al langer boos over de gang van zaken.
In de plas wordt granuliet gestort, een afvalproduct dat vrijkomt bij het breken van graniet. De gemeente stelt dat de stof schadelijk is, maar het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat.spreekt dat tegen. 
Via een handhavingsverzoek wil de gemeente de stort van granuliet in natuurplas onmiddellijk stilleggen tot duidelijk is wat het effect van granuliet is op de volksgezondheid. Den Haag liet eerder al weten de stortingen niet te willen stilleggen. Daarom doet de gemeente nu een formeel verzoek bij het het ministerie.
De gemeente spreekt zelf van 'de eerste juridische stappen' 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!