Nieuws

Politiek Ede wil coronahulp voor bedrijfsleven

Lege terrassen na extra corona-maatregelen. Foto ter illustratie: ANP.
De Edese politiek wil lokale ondernemers die getroffen worden door corona helpen. In een brief vragen ze het gemeentebestuur om 'renteloos en boetevrij' uitstel van de gemeentelijke belastingen.
EDE - De Edese politiek wil lokale ondernemers die getroffen worden door corona helpen. In een brief vragen ze het gemeentebestuur om 'renteloos en boetevrij' uitstel van de gemeentelijke belastingen.
'Onze Edese ondernemers worden economisch hard geraakt door de noodzakelijke maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus', staat in de brief. 'Veel ondernemers hebben door de corona-maatregelen aanzienlijk minder tot geen inkomsten. Daardoor hebben ze nu vooral problemen met liquiditeit. Het zou enorm helpen als ondernemers vanuit de gemeente uitstel krijgen van betaling.'

Kwijtschelden

De VVD, Gemeentebelangen, SGP, D66, Democratische Kiezers Ede, EdeNu, fractie Wijnsouw en Burgerbelangen willen ook weten of het mogelijk is om gemeentelijke belastingen kwijt te schelden. Sinds afgelopen vrijdag kunnen ondernemers die last hebben van het coronavirus al wel betalingsuitstel aanvragen voor de btw en andere rijksbelastingen. 

College moet besluiten

Het gemeentebestuur van Ede heeft dertig dagen de tijd om te reageren op het uitstel-verzoek over de gemeentelijke belastingen. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.