Nieuws

Vijf bewoners van zorgcentrum in Beek besmet met corona

Vijf bewoners van zorgcentrum Kalorama in Beek (gemeente Berg en Dal) zijn besmet met het coronavirus. Vier daarvan zitten in het centrum voor doofblinden. © ANP
BEEK-UBBERGEN - Vijf bewoners van zorgcentrum Kalorama in Beek (gemeente Berg en Dal) zijn besmet met het coronavirus. Vier daarvan zitten in het centrum voor doofblinden.
De besmette bewoners in het centrum voor doofblinden worden geïsoleerd verzorgd, laat een woordvoerder weten. Ze zijn aan de beterende hand.

Afdelingen gesloten

De vijfde bewoner woont in 't Höfke, waar mensen met een vergevorderde vorm van dementie zitten. De afdelingen waar de bewoners verblijven, zijn volledig gesloten voor bezoekers en alleen toegankelijk voor personeel. Het zorgcentrum roept mensen op geen fysiek contact te hebben.
Op andere afdelingen geldt nog een maximum van één bezoeker per dag. Die maatregel blijft gehandhaafd.
In Gelderland zijn 157 mensen besmet met het coronavirus. In heel het land zijn volgens de laatste cijfers van het RIVM 1413 positieve tests afgenomen. 24 patiënten zijn overleden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!