Nieuws

St Jansdal maakt zich klaar voor meer coronapatiënten

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk spant zich in om de toestroom van meer coronapatiënten aan te kunnen. Het ziekenhuis laat zondag weten dat er op dit moment drie verpleegafdelingen vrij worden gemaakt voor de opvang van personen die met het coronavirus zijn besmet. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk spant zich in om de toestroom van meer coronapatiënten aan te kunnen. Het ziekenhuis laat zondag weten dat er op dit moment drie verpleegafdelingen vrij worden gemaakt voor de opvang van personen die met het coronavirus zijn besmet.
In totaal gaat het om zestig bedden. Het is één van de maatregelen die het St Jansdal treft om de toename van het aantal coronapatiënten in goede banen te leiden.
Daarnaast beperkt het ziekenhuis het aantal afspraken op de poliklinieken. Artsen bepalen welke afspraken door moeten gaan en welke verplaatst worden naar een later moment. De afdelingen spoed- en vaatzorg, oncologie en verloskunde zeggen hoe dan ook geen afspraken af. 
In het St Jansdal overleed afgelopen week een patiënt die met het coronavirus was besmet. Het ging volgens een woordvoerder om een oudere patiënt met onderliggend lijden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!