Nieuws

Bokser Lacruz bereikt tweede ronde in Londen

Bokser Enrico Lacruz uit Huissen heeft zondag de tweede ronde bereikt op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Londen. Hij won van zijn Israëlische tegenstander Ahmad Shtiwi. In de uren na zijn zege sloot het organisatiecomité de deuren van het OKT. © Archief ANP
WAPENVELD - Bokser Enrico Lacruz uit Huissen heeft zondag de tweede ronde bereikt op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Londen. Hij won van zijn Israëlische tegenstander Ahmad Shtiwi. In de uren na zijn zege sloot het organisatiecomité de deuren van het OKT.
Lacruz had na zijn overwinning op Shtiwi nog één overwinning nodig om de laatste acht te bereiken in Engeland. De Huissenaar had die zege nodig om zich automatisch te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo. 
Franco Falcinelli, voorzitter van de Europese boksbond, liet zondagavond aan de BBC weten dat hij het opmerkelijk vindt dat het OKT in Londen gewoon doorgaat. Vanwege de wereldwijde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn zo goed als alle sporten stilgelegd.
Niet veel later werd duidelijk dat het toernooi vanaf maandag verder gaat zonder publiek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!