Nieuws

Vitesse, De Graafschap en NEC moeten nog langer wachten

Het Nederlandse voetbal ligt nog langer stil dan gedacht. De KNVB besloot zondagavond alle wedstrijden af te gelasten tot en met maandag 6 april. Eerder was het voetbal al stilgelegd tot en met 31 maart, een week eerder. © ANP
ARNHEM - Het Nederlandse voetbal ligt nog langer stil dan gedacht. De KNVB besloot zondagavond alle wedstrijden af te gelasten tot en met maandag 6 april. Eerder was het voetbal al stilgelegd tot en met 31 maart, een week eerder.
De algehele afgelasting geldt voor zowel het profvoetbal als de amateurs. Drie dagen geleden had de voetbalbond al besloten het voetbal tot en met 31 maart stil te leggen. De KNVB adviseert alle sportclubs tot en met maandag 6 april geen activiteiten te organiseren en sportparken te sluiten.
Voor Vitesse betekent het dat na FC Utrecht-uit en Willem II-thuis nu ook de uitwedstrijd tegen AZ niet doorgaat. Voor De Graafschap gaan de ontmoetingen met Helmond Sport (thuis), NEC (uit), Jong Ajax (uit) en NAC (thuis) stuk voor stuk niet door. NEC gaat FC Volendam-thuis, De Graafschap-uit, Jong AZ-thuis en Jong PSV-uit vooralsnog niet spelen. Wanneer de wedstrijden worden ingehaald is nog niet duidelijk.
Wat het betekent voor de competities is vooralsnog onduidelijk. De KNVB komt later met meer informatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!