Nieuws

Trouwlocatie Druten na ingrijpen: 'Het werden er snel meer dan 100'

'Het werden er snel meer dan honderd en toen hebben we zelf de gemeente gebeld.' Dat zegt de eigenaar van Ala Royal Weddings in Druten zondag in een reactie op het ingrijpen door de veiligheidsregio zaterdagavond. Het ging om een bruiloft met meer dan 100 gasten.
DRUTEN - 'Het werden er snel meer dan honderd en toen hebben we zelf de gemeente gebeld.' Dat zegt de eigenaar van Ala Royal Weddings in Druten zondag in een reactie op het ingrijpen door de veiligheidsregio zaterdagavond. Het ging om een bruiloft met meer dan 100 gasten.
Bijeenkomsten met meer dan honderd personen zijn in het hele land verboden uit vrees voor verspreiding van het coronavirus. Het kabinet maakte die maatregelen donderdag bekend. 'We hebben toen meteen alle grote bruiloften tussen nu en 31 maart geannuleerd', zegt de eigenaar van Ala Royal Weddings aan de Klepperheide in Druten.

'Tien tot vijftien mensen te veel'

Ook met de bruidegom van de bruiloft van zaterdag was contact. 'We hebben afgesproken dat er niet meer dan honderd gasten zouden komen. Dan kon de bruiloft doorgaan. Rond 20.00 uur merkte ik toch dat er tien tot vijftien mensen te veel waren en toen hebben we handhaving van de gemeente gebeld.'

Tot middernacht door

De handhavers kwamen langs en beoordeelden de situatie. 'We kregen te horen dat 25 gasten moesten vertrekken. Dat hebben we iedereen laten weten en vervolgens zijn er inderdaad gasten vertrokken. Het feest kon toen tot middernacht doorgaan.'

Geen boete

De veiligheidsregio laat weten dat 'de overtreding op grond van de corona-noodverordening is beëindigd'. De verordering maakt boetes mogelijk, maar volgens de eigenaar van Ala Royal Weddings is er geen boete uitgedeeld. Hij benadrukt dat alle grote bruiloften verder zijn geannuleerd. Op een overtreding staat een boete van maximaal 4.350 euro of een celstraf van maximaal drie maanden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!