Nieuws

Zondag meer duidelijkheid over sluiting scholen

Een speciaal ingelast spoedoverleg tussen onder meer de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) moet zondag meer duidelijkheid verschaffen over een mogelijke sluiting van scholen in Nederland. De medisch specialisten willen het zekere voor het onzekere nemen en adviseren per direct alle onderwijsinstellingen te sluiten. © ANP
DEN HAAG - Een speciaal ingelast spoedoverleg tussen onder meer de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) moet zondag meer duidelijkheid verschaffen over een mogelijke sluiting van scholen in Nederland. De medisch specialisten willen het zekere voor het onzekere nemen en adviseren per direct alle onderwijsinstellingen te sluiten.
Behalve de FMS en het ministerie schuiven ook de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en het RIVM aan. Wanneer de scholen worden gesloten, komt het openbare leven zo goed als stil te liggen en kan dat zijn weerslag hebben op ouders van schoolgaande kinderen. Zij kunnen dan niet aan het werk op belangrijke plekken in de samenleving.
In de loop van zondag zal verdere berichtgeving volgen, stelt het ministerie. 
Eerder deze week kondigde een basisschool in Apeldoorn aan volgende week zijn deuren gesloten te houden. Zaterdag kwamen daar nog drie onderwijsinstellingen bij. Aventus - met vestigingen in Apeldoorn, Zutphen en Ede -, het Hoornbeeck College in Apeldoorn en het Graafschap College in Doetinchem maakten allen bekend hun studenten voorlopig te weren. Voor de examenklassen wordt een uitzondering gemaakt. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!