Nieuws

Veiligheidsregio grijpt in op bruiloftsfeest met meer dan 100 gasten

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft zaterdagavond ingegrepen op een bruiloftsfeest in Druten. Het aantal aanwezigen op het feest overschreed de limiet van honderd personen ruimschoots, wat volgens de huidige landelijke maatregelen een overtreding is. © cottonbro / Pexels
DRUTEN - De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft zaterdagavond ingegrepen op een bruiloftsfeest in Druten. Het aantal aanwezigen op het feest overschreed de limiet van honderd personen ruimschoots, wat volgens de huidige landelijke maatregelen een overtreding is.
De regering maakte deze week bekend dat bijeenkomsten van honderd personen of meer tot 31 maart niet zijn toegestaan. Op grond van de corona-noodverordening werd daarom besloten in actie te komen. De gemeente Druten laat weten dat het aantal gasten is teruggebracht tot onder de honderd.
Omdat de drie veiligheidsregio's in de provincie een zogenaamde noodverordening hebben gekregen zijn zij verplicht te handhaven tijdens bijeenkomsten van meer dan honderd personen.

'Neem je verantwoordelijkheid'

'We roepen iedereen op om de maatregelen te volgen en zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. Voor jezelf, maar zeker ook voor anderen', luidt de waarschuwing van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. 
Of er ook een boete is uitgedeeld, is niet bekend. De veiligheidsregio's hebben de mogelijkheid om die op te leggen. Ook een celstraf opleggen behoort tot de mogelijkheden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!