Nieuws

Coronavirus legt Wagenings sociaal leven plat

Vele evenementen in Wageningen gaan niet door
Nadat het kabinet afgelopen donderdag extra maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus heeft afgekondigd, is het sociale leven in Wageningen tot een stilstand gekomen. Vele evenementen zijn afgelast. Ook zijn we massaal aan het hamsteren gegaan. Onnodig, want er is dagelijks voldoende levensmiddelen in de supermarkten aanwezig.
WAGENINGEN - Nadat het kabinet afgelopen donderdag extra maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus heeft afgekondigd, is het sociale leven in Wageningen tot een stilstand gekomen. Vele evenementen zijn afgelast. Ook zijn we massaal aan het hamsteren gegaan. Onnodig, want er is dagelijks voldoende levensmiddelen in de supermarkten aanwezig.
Belangrijkste maatregel is dat evenementen met meer dan 100 personen zijn afgelast. Echter instellingen laten ook hun evenementen met minder dan 100 personen niet door gaan of nemen op eigen initiatief het besluit het evenement te annuleren of de instelling te sluiten.
Zonder volledig te zijn, zijn de volgende activiteiten in Wageningen en omgeving afgelast:
 1. De vrijwillige klussendag "NL Doet" en de Lammetjesdag bij Grebbeveld Schapen en Zo gaat vandaag, zaterdag 14 maart, niet door. 
 2. Het Concert van Shakedown Tim van Bluesclub XXL gaat zondag 15 maart niet door.
 3. Omroep Gelderland annuleert de WO2 Cafe tour. De omroep zou vanaf 16 maart in diverse bibliotheken opnames maken over uw verhalen en voorwerpen uit de 2de wereldoorlog.
 4. Het eten van het besloten Bedrijvenbuffet van Pantarijn Pro wordt 17 maart niet opgediend.
 5. De gemeente Wageningen laat de politieke avond van 16 maart, de bijeenkomst over het buitengebied van 19 maart en het Lentecollege van 24 maart niet doorgaan.
 6. Het duurzame bedrijf de Wageningse Lente aan de Churchillweg 18 heeft 20 maart geen feestelijke opening.
 7. De planten 4daagse van 18 t/m 24 maart wordt verplaatst na het najaar.
 8. De Veluviatocht van Toerclub Wageningen 1979 wordt op 21 maart  niet gefietst.
 9. Alle voorstellingen in Theater Junushoff zijn tot 1 april afgelast.
 10. De KNVB legt de gehele competitie van het amateurvoetbal stil tot 1 april.
 11. Sporthal het Binnenveld is gesloten tot 1 april. Dus KV Wageningen, Sportservice Wageningen/Ede en de Voetbalwerkplaats staken daar hun activiteiten. Dit betekent dat ook het Walking voetbal tot 1 april niet doorgaat. Ook heeft Pluto Basketbal besloten sporthal de Tarthorst te sluiten en hun trainingen en wedstrijden te staken. Ook volleybalvereniging staakt de traningen en wedstrijden tot 1 april.
 12. WSDV cancelled het NK Vereranen damtoernooi van 20 t/m 24 april. Het toernooi valt buiten de tijdszone maar vele deelnemers moeten nu overnachtingen gaan regelen.
 13. De Speelgoedbank is tot 1 april gesloten.
 14. De WUR gaat op slot en stopt met hoorcolleges, studenten kunnen wel online de colleges volgen.
 15. Wagenings Ondernemers Cafe van WOC op 1 april gaat niet door.
 16. Mini Jazzfestival van de Storyville Jazzclub van 20 maart a.s. gaat niet door.
Meer en officieel nieuws over het coronavirus vindt je op de internetpagina van het RIVM