Nieuws

Uitreiking Burgerinitiatief Awards

De winnaars van de Burgerinitiatief Awards hebben op donderdag 12 maart een prijs van 1.000 euro in ontvangst mogen nemen. De Award is een waardering voor inwoners die zich inzetten voor medebewoners uit de gemeente Tiel. De prijsuitreiking vond plaats in de Trouwzaal van de Gemeente Tiel. De prijzen zijn gevallen voor drie categorieën. Voor de categorie Algemeen: MIND Ypsilon Tiel. Jongeren of mensen met een beperking. Stichting Anders en de categorie Ouderen: Aanschuiftafel Tiel-Noord. De prijs is mede mogelijk gemaakt door Stichting Burgerweeshuis en Stichting Oud Burger Mannen, Vrouwenhuis en de Gemeente.
TIEL - De winnaars van de Burgerinitiatief Awards hebben op donderdag 12 maart een prijs van 1.000 euro in ontvangst mogen nemen. De Award is een waardering voor inwoners die zich inzetten voor medebewoners uit de gemeente Tiel. De prijsuitreiking vond plaats in de Trouwzaal van de Gemeente Tiel. De prijzen zijn gevallen voor drie categorieën. Voor de categorie Algemeen: MIND Ypsilon Tiel. Jongeren of mensen met een beperking. Stichting Anders en de categorie Ouderen: Aanschuiftafel Tiel-Noord. De prijs is mede mogelijk gemaakt door Stichting Burgerweeshuis en Stichting Oud Burger Mannen, Vrouwenhuis en de Gemeente.
Voor de Burgerinitiatief Awards 2019 kwamen er in totaal 17 initiatieven binnen. Het was lastig kiezen voor de driekoppige jury; bestaande uit Carla Kreuk (wethouder Gemeente Tiel), Ans Duquesnoy (raadslid Gemeente Tiel) en Henk Bolt (Community Banker bij Rabobank West-Betuwe).
Carla Kreuk: “Alle 17 genomineerde initiatieven verdienen grote waardering voor hun belangeloze en hartverwarmende inzet. Het zijn prachtige burgerinitiatieven die veel betekenen voor onze inwoners. Dit mooie werk willen wij graag voor het voetlicht brengen met deze verkiezing. De initiatieven die dit jaar extra in het zonnetje worden gezet zijn aansprekend door de verbindende kracht die zij hebben en de manier waarop zij mensen deel laten nemen aan de samenleving.”