Nieuws

Vluchtelingencrisis: Wageningen wil kinderen uit Griekenland wél opvangen

Het gemeentebestuur van Wageningen ondersteunt de oproep van drie hulporganisaties aan het kabinet om 500 verweesde kinderen uit vluchtelingenkampen in Griekenland in Nederland op te vangen. © ANP.
WAGENINGEN - Het gemeentebestuur van Wageningen ondersteunt de oproep van drie hulporganisaties aan het kabinet om 500 verweesde kinderen uit vluchtelingenkampen in Griekenland in Nederland op te vangen.
'Deze kinderen hebben recht op bescherming en een goede toekomst', stelt wethouder Lara de Brito. 'Het college van Wageningen wil graag opvang bieden aan een aantal van deze verweesde kinderen. Wij hopen dat nog heel veel andere gemeenten ons zullen volgen.'
De wethouder van Nijmegen liet woensdag al blijken geen opvang aan te willen bieden. 

5.000 kinderen alleen in vluchtelingenkampen

Er leven duizenden mensen in vluchtelingenkampen in Griekenland onder erbarmelijke omstandigheden. Daaronder zijn ook verweesde kinderen. Griekenland heeft Europa om hulp gevraagd om de meest kwetsbaren te herplaatsen.
Frankrijk, Finland, Portugal en Luxemburg hebben toegezegd om kinderen op te nemen. Ook Duitsland is bereid om een deel van de kinderen te herbergen. Het Nederlandse kabinet wil dat tot dusver niet doen.
Daarop kwamen Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children met een oproep om minstens 500 kinderen op te vangen. Die oproep steunt Wageningen nu.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.