Nieuws

Ruim de helft Doetinchemmers heeft overgewicht

Liefst 54 procent van de volwassenen in Doetinchem heeft een overgewicht. 14 procent kampt zelfs met ernstig overgewicht. Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen in Doetinchem verzamelt en vergelijkt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd. © Pixabay
DOETINCHEM - Liefst 54 procent van de volwassenen in Doetinchem heeft een overgewicht. 14 procent kampt zelfs met ernstig overgewicht. Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen in Doetinchem verzamelt en vergelijkt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd.
Hiermee zijn inwoners in de gemeente Doetinchem gemiddeld zwaarder dan de rest van Nederland. Landelijk gezien is 48,9 procent te zwaar, en heeft 13,8 procent te maken met obesitas. Overgewicht betekent een BMI van 25 of hoger. Ernstig overgewicht, ook bekend als obesitas, betekent een BMI van 30 of hoger. De BMI wordt berekend op basis van geslacht, lengte en gewicht.