Nieuws

NEC wil zwakke reeks tegen topclubs doorbreken met zege op Volendam

NEC slaagt er dit seizoen maar niet in om te winnen van een ploeg uit de top van de eerste divisie.
NIJMEGEN - NEC slaagt er dit seizoen maar niet in om te winnen van een ploeg uit de top van de eerste divisie.
Vrijdag komt Volendam naar De Goffert en de Nijmegenaren zijn erop uit om deze negatieve reeks te doorbreken. In Volendam werd met 3-1 verloren. En ook van Cambuur, De Graafschap, Jong Ajax, NAC, Go Ahead en Excelsior kon NEC dit seizoen niet winnen. 'Volendam is samen met Jong Ajax en Cambuur voetballend de beste ploeg van de competitie', vindt trainer François Gesthuizen. 'Niks ten nadele van de Graafschap, die moeten het meer hebben van het fysieke en dat is een hele volwassen ploeg.'
Bekijk hier het interview met Dirk Proper. De tekst gaat eronder verder. 
Dirk Proper: drie punten in de laatste minuten zijn wel drie punten

Kvida terug

Josef Kvida keert terug van een schorsing. Daardoor moet Frank Sturing weer op de bank plaatsnemen. Verder lijkt er niets te veranderen in de basiself ten opzichte van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong Utrecht. Doelman Norbert Alblas (foto) traint wel mee, maar is nog altijd niet wedstrijdfit. 

Play-offs

NEC ligt nog altijd op koers voor de play-offs om promotie. De Nijmegenaren staan achtste, een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan het toetje van het seizoen. Maar Almere City en Telstar volgen slechts op een punt.
Vermoedelijke opstelling: 
Branderhorst; van Rooij, van Eijden,Kvida, Kuipers; Dijkstra, Proper, Van Landschoot; Okita, Flemming, Sellouf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!