Nieuws

Wat vind jij: Heeft de Nationale Week Zonder Vlees nut?

Het is de Nationale Week Zonder Vlees. De landelijke campagne is een aantal jaar geleden in het leven geroepen om mensen bewust te maken van vleesconsumptie. Wat vind jij: heeft de actieweek zin? © Pixabay
Het is de Nationale Week Zonder Vlees. De landelijke campagne is een aantal jaar geleden in het leven geroepen om mensen bewust te maken van vleesconsumptie. Wat vind jij: heeft de actieweek zin?
Als je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je onder andere 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees, volgens de website van de Nationale Week Zonder Vlees. Initiatiefneemster Isabel Boerdam vindt dat elke dag vlees eten niet meer van deze tijd is.
Ze wil een flexitarisch eetpatroon promoten, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten.
Wat vind jij? Heeft de Nationale Week Zonder Vlees nut?
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!