Nieuws

Brillenzaak in Elst neemt maatregelen na reeks ramkraken

De schade na de ramkraak van januari.
Het lijkt een uiterst middel: betonblokken voor Rolf Brillen in het centrum van Elst. Eigenaar Rolf Nieuwenhuis heeft ze laten plaatsen na een aantal ramkraken. De incidenten bij de brillenzaak zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen. © Persbureau Heitink
ELST - Het lijkt een uiterst middel: betonblokken voor Rolf Brillen in het centrum van Elst. Eigenaar Rolf Nieuwenhuis heeft ze laten plaatsen na een aantal ramkraken. De incidenten bij de brillenzaak zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen.
'Het ziet er nog niet zo netjes uit. Er moeten nog bloembakken op komen', verontschuldigt Nieuwenhuis zich. Eind januari werd zijn winkel voor het laatst geramd. De daders waren uit op dure zonnebrillen en de schade bedroeg zeker 20.000 euro.

Meer maatregelen

Van de daders ontbreekt nog steeds ieder spoor. 'Van de politie heb ik ook nog niets gehoord', vervolgt de winkeleigenaar. En dus blijft hij de veiligheidsmaatregelen zelf opvoeren. Naast de betonblokken zijn er dikkere kozijnen en rolluiken geplaatst. Een alarmsysteem was er al eerder.
Tekst gaat verder onder de foto.
De winkel aan de Smidsstraat was twee keer het doelwit van een ramkraak. 'In mijn vorige pand aan het St. Werenfriedplein is ook al vier keer ingebroken', vertelde de ondernemer eerder. 

'Voorkomen doe je het nooit'

De pas geplaatste betonblokken moeten een nieuwe ramkraak op Rolf Brillen voorkomen. 'Maar helemaal voorkomen doe je het natuurlijk nooit. En schrikken doe ik er ook niet meer van', besluit de eigenaar nuchter.

Zie ook: