Gemeente Arnhem

Celstraf voor 'vuistslag uit het niets' op Korenmarkt

Een 24-jarige man uit Culemborg is woensdag veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor zware mishandeling in het uitgaansleven van Arnhem. © Google Maps
ARNHEM - Een 24-jarige man uit Culemborg is woensdag veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor zware mishandeling in het uitgaansleven van Arnhem.
Vier maanden geleden sloeg de man rond vier uur 's nachts iemand vol met de vuist in het gezicht. Het slachtoffer liep daardoor forse verwondingen op en werd wakker in het ziekenhuis. 

Breuken

Het slachtoffer kampte na de klap met breuken in de bovenkaak, onderkaak en oogkasbodem. Uiteindelijk was een operatie nodig om de breuken weer te laten herstellen. 
Op camerabeelden is te zien dat de Culemborger voor uitgaansgelegenheid Loft minstens één krachtige en gerichte vuistslag tegen de zijkant van het hoofd van de man geeft. Het slachtoffer zag dit niet aankomen en is door de klap alle gebeurtenissen van die avond kwijt. 

Schadevergoeding

De officier van justitie had om tien maanden celstraf gevraagd, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De rechter maakte daar zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk van. De 24-jarige Culemborger moet zijn slachtoffer ook 4.300 euro schadevergoeding betalen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!