Nieuws

Kerk in Putten zamelt voedsel in op Biddag

Kratten voor de voedselbank.
Het is de tweede woensdag van maart en voor christenen is dat een bijzondere dag: Biddag. Ook in Putten wordt deze dag gevierd. Bij de Hervormde Gemeente staat Biddag geheel in het teken van de voedselbank. © Omroep Gelderland
PUTTEN - Het is de tweede woensdag van maart en voor christenen is dat een bijzondere dag: Biddag. Ook in Putten wordt deze dag gevierd. Bij de Hervormde Gemeente staat Biddag geheel in het teken van de voedselbank.
De gedenkdag wordt vooral gevierd door de wat meer traditionele protestantse kerken in Nederland. Oorspronkelijk heet Biddag voluit: Biddag voor gewas en arbeid.
De dag is in de Middeleeuwen ontstaan. Als er dan iets ergs gebeurde, zoals een ramp of oorlog, dan werd er een hele dag niet gewerkt maar gebeden. Eigenlijk werd er even bij stilgestaan dat de gelovigen afhankelijk zijn van anderen, de omstandigheden en van God. 

Inzameling

En dat is nu niet veel anders. Heel veel mensen in de maatschappij zijn afhankelijk van de hulp van anderen. Daarom kiest de Hervormde Gemeente in Putten er voor om juist voor die groep mensen hulp te bieden. Net als voorgaande keren op Biddag wordt er een inzameling gehouden door drie kerken voor de voedselbank. 
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Kerk in Putten zamelt voedsel in op Biddag

Lijst

De voedselbank heeft van tevoren een lijst gemaakt met producten waar dringend behoefte aan is, zoals kaas, worst en wasmiddel. Ook kunnen er koffiezegels worden ingeleverd, zodat de voedselbank daar koffie voor kan kopen. 
Voorafgaand aan de diensten worden de producten door de organisatie samen met jongeren ingezameld. Morgen wordt er een inventarisatie gemaakt en worden alle ingeleverde producten naar de voedselbank gebracht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!