Nieuws

50 jarig jubileum Schietsportvereniging De Kruithoorn

De burgemeester spreekt de leden van SV Kruithoorn toe.
Zaterdag 7 maart 2020 heeft Schietsportvereniging De Kruithoorn haar 50 jarig jubileum gevierd. In aanwezigheid van Burgemeester van Rumund, Vice voorzitter KNSA de heer IJzendoorn en het voltallige bestuur van de vereniging als ook de vele leden werd het een drukbezochte receptie. © Anton Holleman
WAGENINGEN - Zaterdag 7 maart 2020 heeft Schietsportvereniging De Kruithoorn haar 50 jarig jubileum gevierd. In aanwezigheid van Burgemeester van Rumund, Vice voorzitter KNSA de heer IJzendoorn en het voltallige bestuur van de vereniging als ook de vele leden werd het een drukbezochte receptie.
Er werd gesproken over het begin in 1970, toe SV de Kruithoorn in de voormalig Olympiahal startte. Over de doorgang naar de Nude met een eigen accommodatie en de vele verbindingen tussen de mensen en instanties die SV de Kruithoorn tot stand heeft gebracht in de afgelopen jaren. En dat onder streng toezicht van de staat en de KNSA, (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie).
Met de grote inzet van leden, bestuursleden en jeugdleden is het een bloeiende, gedisciplineerde sport waar respect en sociale omgang de boventoon voeren. Tijdens de sport zelf, met de vele disciplines maar ook recreatiemogelijkheid, is veiligheid een grote vereiste. Maar dat het een mooie sportbeoefening is blijkt wel uit het lidmaatschap van de leden. Velen komen er al tientallen jaren en zelfs hele gezinnen zijn lid.  Al jaren heeft SV de Kruithoorn dan ook een certificering van de KNSA mogen ontvangen voor hun harde werk in deze tak van sport.
In de speeches van de Burgemeester van Rumund en de Vice Voorzitter van de KNSA werd dan ook de wens uitgesproken dat Schietvereniging de Kruithoorn nog vele jaren op de ingeslagen weg door mocht gaan en, mocht dat mogelijk zijn, zelfs uit mocht bouwen tot de Olympische spelen.