Nieuws

Volgende week prima weer voor een terrasje

ARNHEM - Na weken van nat en winderig weer, lijkt het volgende week een stuk mooier weer te worden. 'Het heeft er alle schijn van dat we echt een weersomslag krijgen', zegt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza.
Voor het zover is, moeten we volgens de weerman 'nog wel door een paar zure appeltjes heen bijten'. Het is de komende dagen nog overwegend bewolkt en regenachtig in onze provincie.

Kwik stijgt naar 15 graden

In de loop van volgende week wordt het weer 'rustiger en droger, met ook hogere temperaturen', zegt Klaassen. 'Dus dat ziet er goed uit.'
Vanaf maandag liggen de temperaturen tussen de 10 en 15 graden, misschien later in de week nog hoger. Prima weer voor bijvoorbeeld een terrasje dus. De nachten blijven volgens Weerplaza vrij koud met temperaturen rond het vriespunt.

Houdt lenteweer aan?

In een groot deel van Europa wordt het volgende week droger en warmer dan normaal in deze tijd van het jaar. Ook in de daaropvolgende week lijkt dat het geval.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!