Nieuws

Ziekenhuis Tiel neemt maatregelen, coronavirus ontdekt bij patiënt

Bij een patiënt in het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een patiënt die vrijdag is opgenomen en in isolatie is verpleegd, meldt het ziekenhuis. © Ziekenhuis Rivierenland
TIEL - Bij een patiënt in het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel is het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een patiënt die vrijdag is opgenomen en in isolatie is verpleegd, meldt het ziekenhuis.
Het virus werd zondag vastgesteld, waarna GGD Gelderland-Zuid is begonnen met bron- en contactonderzoek. Er wordt in kaart gebracht met wie de patiënte contact heeft gehad. 
Deze mensen krijgen instructies mee en moeten elke dag hun temperatuur meten. Als ze verschijnselen krijgen die passen bij het coronavirus, worden ze in isolatie geplaatst en op het virus getest.

Richtlijnen aangescherpt

Het ziekenhuis heeft naar aanleiding van de besmetting de richtlijnen voor bezoekers aangescherpt. Om het aantal contactmomenten terug te dringen krijgen ze het dringende verzoek alleen te komen. Wie verkouden is wordt gevraagd het bezoek uit te stellen tot de klachten voorbij zijn.
Verder krijgen mensen met een verkoudheid het verzoek contact op te nemen met de polikliniek als ze een afspraak hebben. Die wordt dan misschien vervangen door een telefonisch consult. Verder geven medewerkers geen hand meer en krijgen patiënten en bezoekers het advies regelmatig hun handen te wassen.

Coronabesmettingen

Het is niet bekend waar de patiënt woont. Er zijn zover bekend 27 Gelderlanders besmet met het coronavirus. Landelijk zijn er 321 patiënten positief getest, van wie er drie zijn overleden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!