Nieuws

Renovatie Waalkade vertraagd en wordt duurder

TIEL - Het gaat 'niet echt lekker' met de vernieuwing van de Waalkade in Tiel. Dat meldt wethouder Marcel Melissen. Het project loopt vertraging op door technische tegenslag en hoogwater. Mogelijk komt zelfs het evenement Tiel Maritiem in de knel.
Tiel is bezig met de renovatie van de kademuur langs de Waalkade. Daarbij wordt een boulevard gemaakt vanuit de Waterpoort naar de waterkant met daarlangs nieuwe parkeerplaatsen. Op het hoge gedeelte van de kademuur loopt de bouwer tegen problemen aan, doordat de ondergrond veel harder zou zijn dan voorzien.

'Hadden al klaar willen zijn'

Bovendien ligt het lagere deel van het project bij hoge waterstanden, zoals die in deze tijd van het jaar veel voorkomen, onder water. 'Buitengewoon vervelend', zegt Marcel Melissen. 'We hadden eigenlijk al klaar willen zijn. Toen werd het april, en nu wordt het waarschijnlijk mei. Mogelijk heeft dit ook consequenties voor Tiel Maritiem.'
Dit nautische evenement wordt in en rond de Tielse Waalhaven gehouden en staat gepland voor het pinksterweekend van 31 mei.

Vijf miljoen euro niet genoeg

De vertraging heeft ook financiële consequenties. Voor het project is vijf miljoen euro uitgetrokken, maar het lijkt erop dat dit niet genoeg is. Melissen: 'Het is een ingewikkeld project. We zitten tegen de budgetrand aan. Ik verwacht dat we er overheen gaan.'